P&O Nieuws 6 december 2016

Opening Service Centre International Staff

Voor onderwijs en onderzoek op topniveau is internationalisering voor de Universiteit Leiden belangrijk. We willen een omgeving zijn waar medewerkers uit alle landen en van alle culturen zich thuis voelen. Om hier concrete invulling aan te geven, gaat vanaf 1 januari 2017 het Service Centre International Staff van start.

Service Centre International Staff
Bij het Service Centre kunnen internationale medewerkers terecht met vragen over het wonen in Nederland. Denk aan bijvoorbeeld het immigratieproces, huisvesting, sociale zekerheid en het Nederlandse onderwijssysteem. In 2017 volgen er ook een aantal 'easy landing' bijeenkomsten over onder andere de Nederlandse taal en cultuur, waarbij de partner van de internationale medewerker van harte welkom is. 

Het Service Centre is per 1 januari 2017 gevestigd in de Oude UB, Rapenburg 70. Op werkdagen is het mogelijk om zonder afspraak tussen 8:30 en 12:30 uur binnen te wandelen.

Opening

De opening van het Service Centre International Staff vindt plaats op 19 januari 2017. Na een welkomswoord door collegelid Willem te Beest zal comedian Greg Shapiro, onder meer bekend van Boom Chicago, zijn Amerikaanse visie op onze Nederlandse gewoonten delen.

Geïnteresseerd?
Programma en aanmelden

Zie ook
Meer informatie voor internationale medewerkers


Zorgpremie stijgt bij verzekeraar Zorg en Zekerheid

Zorg en Zekerheid verhoogt volgend jaar de zorgpremie van de basisverzekering. Ook de zorgpremie van de aanvullende verzekering gaat omhoog. Belangrijkste reden is dat de basisverzekering wordt uitgebreid met nieuwe geneesmiddelen en behandelingen. Daarnaast is de prijs van sommige medicijnen, zoals die tegen kanker, gestegen. Zorg en Zekerheid volgt daarmee andere grote verzekeringsmaatschappijen die hun zorgpremies voor volgend jaar hebben verhoogd.

Basispremie en collectiviteitskorting

In 2017 blijft u 10% korting op de basisverzekering en 15% korting op de aanvullende verzekering ontvangen. De kortingen gelden voor zowel u als uw gezin. De basispremie voor 2017 is € 104,35. In dit bedrag is al rekening gehouden met de collectiviteitskorting.

Zie ook
Meer over de collectieve zorgverzekering

Laatst Gewijzigd: 07-12-2016