Happietaria opent op 1 februari

Op 1 februari 2017 zal Happietaria Leiden weer haar deuren openen. De opbrengst van het pop-up-restaurant komt ten goede aan een project tegen geweld in Bolivia.

Net als de vorige editie is het restaurant gevestigd in de Nieuwe Energie, 3e Binnenvestgracht 23. Het restaurant - dat volledig door studenten wordt gerund - is van 1 tot en met 24 februari 2017 alle werkdagen vanaf 17.00u geopend. Er worden verschillende soorten gerechten geserveerd, waaronder vlees, vis en vegetarische gerechten. Er zullen ook verschillende speciale avonden zijn, waarop u kunt genieten van live muziek of een speciaal thema. Dit wordt allemaal opgezet en georganiseerd door studenten die dit vrijwillig naast hun studie doen. Er werken zo’n 30 vaste vrijwilligers in verschillende commissies van Happietaria en daarnaast zijn er een hoop studenten die een avond komen koken, afwassen of serveren in het restaurant.

Het geld dat met het restaurant wordt opgehaald gaat naar een project van de hulporganisatie Tear. Deze organisatie heeft een partner in Bolivia, Paz y Esperanza. Deze organisatie werkt in de hoofdstad van het Zuid-Amerikaanse land en heeft twee pijlers, namelijk het voorkomen van geweld en begeleiding van de “survivors of violence”. Het eerste doen zij door cursussen, workshops en voorlichting aan kinderen te geven over de rechten die zij als kind hebben. Ook probeert de organisatie ruimte in de maatschappij te creëren om geweld aan te kaarten. Zo’n 70% van de kinderen in Bolivia komt namelijk in aanraking met geweld. De organisatie traint mensen om het gesprek over geweld aan te gaan en taboes te doorbreken. Ook begeleidt Paz y Esperanza, wat vrede en hoop betekent, zogenoemde “survivors of violence”, de slachtoffers van geweld. Dit doen de organisatie door de slachtoffers psychologische hulp te geven en juridische ondersteuning aan te bieden als ze daar behoefte aan hebben. Happietaria Leiden streeft er naar om €30.000,- voor Paz y Esperanza op te halen.

Wilt u graag op de hoogte blijven van de voorbereidingen van het restaurant? Dat kan door de Facebook te liken of de website te bezoeken: www.happietarialeiden.nl. Daar kunt u ook meer informatie over het goede doel vinden en is ook de mogelijkheid om te reserveren. Tot ziens in het restaurant!


Laatst Gewijzigd: 19-01-2017