Gratis hardlooptraining medewerkers Universiteit Leiden

Loopt u mee met een van de afstanden van de Leiden Marathon in mei? Dan kunt u deelnemen aan de gratis open looptrainingen die de Universiteit Leiden en Leiden Marathon gezamenlijk aanbieden. Ongetraind of gevorderde loper, 5 kilometer of een halve marathon: iedereen is welkom.

De Leiden Marathon vindt dit jaar plaats op 20 en 21 mei. Op zaterdagavond 20 mei wordt de Night Run gelopen: 5 kilometer over een sfeervol verlichte route. Op zondag 21 mei kan er meegelopen worden met de hele marathon, halve marathon en 10 kilometer. Dames en heren lopen in een apart klassement. Dit jaar is de Leiden Marathon het decor is voor het eerste Open Nederlands Studenten Kampioenschap. Elke Leidse student die meeloopt, kan strijden voor een persoonlijke titel én de eer van de Universiteit Leiden verdedigen tegen studententeams uit binnen- en buitenland.

Open trainingen
De Universiteit Leiden en Leiden Marathon slaan de handen ineen. Om medewerkers (en studenten) die meelopen een steuntje in de rug te geven, worden open trainingen georganiseerd. Gekwalificeerde trainers van Leiden Marathon, het Universitair Sportcentrum en haar hardloopvereniging L.U.H.V. Currimus leiden de trainingen en geven schema´s en tips mee om in de rest van de week zelf nog aan de slag te kunnen. De open trainingen worden op verschillende plaatsen in Leiden aangeboden en deelname is gratis.

Locaties en tijden open trainingen
De trainingen worden op verschillende dagen van de week aangeboden:
• Iedere maandag om 17 uur bij het Universitair Sportcentrum (Einsteinweg), eerste training op 16 januari;
• Iedere dinsdag om 17 uur bij Studentencentrum Plexus (Kaiserstraat), eerste training op 17 januari;
• Iedere woensdag om 17 uur bij de Faculteit Sociale Wetenschappen (Wassenaarseweg), eerste training op 18 januari;
• Iedere donderdag om 17 uur bij het Kamerlingh Onnes Gebouw (Steenschuur), eerste training op 26 januari.
Er is dus altijd een locatie bij u in de buurt om na werktijd aan te sluiten bij de training. Aanmelden voor de training is niet nodig. De trainers zijn herkenbaar aan hun jassen met logo’s van Leiden Marathon en Universiteit Leiden.
 
Ga voor meer informatie over de Leiden Marathon en om in te schrijven naar www.marathon.nl

Het Universitair Sportcentrum probeert op allerlei laagdrempelige manieren medewerkers van de Universiteit Leiden in beweging te krijgen. Het USC-motto is dan ook Achieve more through sport!


Laatst Gewijzigd: 13-01-2017