Naast het werk

Sport

Houd uw lichaam in vorm en uw conditie op peil in het universitair sportcentrum.


Personeelsvereniging

De personeelsvereniging organiseert elk jaar tal van activiteiten zoals reizen en sportieve en creatieve activiteiten.


Word lid van Jong Universiteit Leiden (JUL)!

Als jonge medewerker van de Universiteit Leiden kijk je verder dan je baan en directe collega’s. Wil je graag je netwerk uitbreiden, weten wat er bij andere afdelingen, faculteiten en universiteiten speelt en ontwikkel je je graag verder op professioneel en persoonlijk vlak? Sluit je dan aan bij Jong Universiteit Leiden (JUL).


LAKcursussen

De LAKcursussen zijn onderdeel van de Universiteit Leiden en toegankelijk voor iedere belangstellende. U kunt deelnemen aan tal van cursussen op het gebied van kunstzinnige vorming, zoals toneel, dans, tekenen, schilderen, zang, fotografie en literatuur.


Faculty Club

In de Faculty Club vindt u een restaurant, brasserie, dining room, binnentuin en terras en diverse vergadergelegenheden.


Academisch Historisch Museum

Voor de uitgebreide historische collectie van het Academisch Historisch Museum is geen passender plaats te bedenken dan het Academiegebouw, het oudste onderkomen van de Universiteit Leiden.


Hortus Botanicus

De Hortus botanicus Leiden is door de Universiteit Leiden gesticht in 1590, en lag waar nu de Voortuin is. De eerste beplanting daar dateert uit 1594.


Studium Generale

Studium Generale organiseert lezingenseries, debatten, symposia en filmvertoningen over uiteenlopende wetenschappelijke onderwerpen.